Viure | Tribuna

REFLEXIONS MÍNIMES: Una societat des-apoderada?

Albert Calls>>Vivim en uns temps de moltes paraules i poques accions reals, la virtualitat i la teoria imperen per damunt de la pràctica, el ‘Poder’, en la seva expressió més profunda, ha triomfat i el parany més gran consisteix en fer-nos creure que som lliures quan realment som més esclaus que mai.

La societat actual és la del ‘fum’ i la ‘remor mediàtica’, deixar queixar-se perquè no canviï res, deixar desfogar-se perquè les coses segueixin igual.

Si també és cert que hi ha una minoria conscienciada que cal un canvi de paradigma, els resultats reals de la queixa col·lectiva, les manifestacions, mobilitzacions i clams, no s’acaben de traduir, en la meva modesta opinió, en grans transformacions reals.

noiseLa societat actual és la del ‘fum’ i la ‘remor mediàtica’, deixar queixar-se perquè no canviï res, deixar desfogar-se perquè les coses segueixin igual.

En aquest context brilla, com sempre, el paper de l’individu, en solitari o en grup, que diu prou, un dia, des de la seva consciència única i decideix construir un sistema de vida al marge. El camí més difícil però el més autèntic.

Article publicat  a la revista ‘Valors’. www.valors.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑