Fer | Tribuna

REFLEXIONS MÍNIMES: L’home ‘idiotensis’

Albert Calls>>Els éssers humans del futur portaran el mòbil enganxat al cervell i caminaran pel carrer sense veure el que hi ha davant dels seus ulls. La realitat augmentada i modificada els permetrà veure coses llunyanes i viure d’altres vides, completament allunyades del present, de l’ara i de l’aquí.

L’home del futur no sabrà gaudir de la respiració ni escoltar els batecs del cor. Quan s’estiri a la sorra de la platja de nit  no veurà els estels sinó una amalgama d’informacions sobreposades, dades, números, xifres, titulars, icones…

Molt probablement serà un ‘idiota megainformat’, en l’amplitud que permeten les noves tecnologies elevades a la seva màxima expressió, intoxicades amb el màrqueting més comercial. I viurà en una societat que consumirà, més que mai, ímputs, missatges breus, emocions manufacturades via digital que confegiran una nova realitat a mida dels interessos del poder.

homebarbaL’home del futur no sabrà gaudir de la respiració ni escoltar els batecs del cor. Tindrà al seu abast tots els coneixements del passat i del present i no hi haurà límits per accedir al coneixement. Quan s’estiri a la sorra de la platja de nit –cas que ho faci- no veurà els estels sinó una amalgama d’informacions sobreposades, dades, números, xifres, titulars, icones…

Tindrà cara d’emoticona i potser ja no serà humà sinó un smartphone que caminarà, es mourà, comprarà i accedirà a les bases de dades. Game Over. The end.

Article publicat a la revista Valors: www.valors.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑