Fer | Tribuna

Inauguren una web de viatges a les societats matriarcals

L’antropòloga i fotoperiodista Anna Boyé és la impulsora de la pàgina matriarcados.com, que proposa viatjar a Sumatra el proper mes de setembre per conèixer la societat matriarcal Minangkabu

Sílvia Tarragó>> La primera de les expedicions prevista per aquesta web de viatges matriarcals convida a descobrir la comunitat dels minangkabau, una societat matriarcal enmig d’un món islàmic, del 2 al 16 de setembre d’enguany. Posteriorment, es faran viatges a l’ètnia mossuo, a Xina, a l’ètnia bijagó, a Guinea Bissau i a les poderoses dones de Juchitan, a Mèxic.

Es tracta de comunitats en què matriarcat no significa el contrari de patriarcat, sinó una manera més igualitària d’organitzar la societat i la vida.

Tal i com explica la promotora de la pàgina matriarcados.com, Anna Boyé, “el projecte neix com a resposta a la meva necessitat d’entendre el perquè de les greus discriminacions que pateix la dona en el món”. Una recerca que l’ha dut a trobar aquestes comunitats on les dones són el pilar que estructura la societat. Dones reconegudes per la seva saviesa, per la seva habilitat en gestionar l’economia, per les capacitats que mostren en el treball i  en l’organització de la societat i la llei. Es tracta de comunitats en què matriarcat no significa el contrari de patriarcat, sinó una manera més igualitària d’organitzar la societat i la vida.

Segons paraules de Boyé: “Crec que ara ha arribat el moment de mostrar com són aquests matriarcats, perquè en saber d’altres cultures i d’altres formes de viure, enriquim la nostra.”

comida_minangkabauAnna Boyé és antropòloga i fotoperiodista i actualment es dedica al reportatge d’investigació i l’estudi de les cultures al voltant del món. Les seves incursions pels temes i indrets més diversos, tenen com a únic propòsit situar en l’altre costat de l’objectiu a un ésser humà i intentar explorar profundament allò que conforma la seva humanitat. Entre els seus projectes sobre l’univers de la dona destaquen “La Mujer y Dios”, “Viaje a través de la espiritualidad de la mujer en el mundo”  i el projecte “Matriarcados”, treball etnogràfic realitzat a Guinea Bissau, la Xina i Mèxic. A més, ​​col·labora en diversos mitjans i publicacions nacionals i internacionals: “Magazine” de La Vanguardia, Ajuntament de Barcelona, ​​Stern, Vsd, Courrier Japón i Agencia Contact. Ha impartit conferències a la Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma, a la Universitat Pompeu Fabra, a la Facultat de Geografia i Història, i a la Facultat de Filosofia.

Podeu conèixer més sobre la societat i el viatge en aquesta web de viatges matriarcals: matriarcados.com

Fotos: blog.annaboye.com i matriarcados.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑