Fer | Tribuna

El declivi dels CDs

Anna Lladó >> El 2015 els ingressos per música digital han superat, per primera vegada a la història, els que provenen dels suports físics com ara els CDs.

Així ho constata l’informe anual de la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica. L’estudi diu que els guanys dels formats digitals han suposat el 45% del total del sector -amb un creixement del 10%, respecte de l’any passat- davant del 39% de les vendes en format físic, que han experimentat un descens del 4%.

cd-crate

L’informe també assenyala que, després de dues dècades de davallada, el 2015 la indústria de la música s’ha recuperat i ho ha fet gràcies a l’entorn digital. Ara bé, en detriment d’un suport que probablement acabarà desapareixent: el CD, que sembla que continua el declivi. Un format que properament podria ser un objecte de col·leccionista. Com també ho podria ser el DVD o els SMS. La més que probable desaparició és una mostra de la rapidesa amb què evoluciona la tecnologia. Cada dia més. Quantes eines de les que avui utilitzem hauran quedat, en un any, obsoletes?

Són temps de canvis per al sector. Temps per veure venir el que vindrà i adaptar-nos-hi.

La premsa escrita ja comença a acomiadar-se. El mes de març, el diari britànic The Independent deixava de publicar-se en paper. Setmanes abans, el rotatiu El País anunciava que, de manera imminent, dirà adéu a la versió impresa, conscient que “el transvasament de lectors del paper al suport digital és constant”. Una decisió que arriba l’any en què el diari celebra el 40è aniversari.

Són temps de canvis per al sector. Temps per veure venir el que vindrà i adaptar-nos-hi. De l’adaptació, i de continuar atraient el públic, dependrà la pervivència dels mitjans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑