Viure | Tribuna

Editorial: Les ‘respostes’ que demana la societat i ara… més economia social

Josep Oriol Jorba i Costa. Director de Respostes.cat

Josep Oriol Jorba>>Respostes.cat naixia tot just fa un any. L’objectiu inicial d’aquesta revista digital –amb ressò a les xarxes socials– era donar forma a una publicació de lliure accés que contribuís al foment de coneixements útils i vàlids, per tal de potenciar una reflexió profunda i dinàmica envers posicionaments de major dignitat. Tot afavorint, a més, la presa de consciència cap a la necessitat d’un canvi radical de la societat del segle XXI.

Durant tot un any, en el marc d’aquestes coordenades, la revista ha difós idees i pensaments que impulsen l’esperit crític per enfortir posicionaments personals, criteris i visions de l’existència humana.

Ho hem fet, a més, amb la col·laboració de moltes persones que, a través dels quatre puntals estructurats de la revista, Ser, Saber, Fer i Viure, ens han aportat els seus textos, des del reportatge a l’entrevista, passant per l’opinió. A tots ells vull agrair, especialment, el que hagin confiat en nosaltres quan encara érem poc tangibles.

‘Respostes’ s’apuntala, doncs, en aquest primer any, com un mitjà de divulgació d’idees, pensaments, propostes, il·lusions i valors partint de les preguntes i les inquietuds a través del treball periodístic multiconceptual.

En aquest sentit, a part del treball escrit de mirada pluridisciplinar, la primera part del viatge ens ha servit per a adonar-nos de l’importància de l’Economia social en uns moments de canvi motivats per la crisi econòmica, la globalització i  l’entrada inabastable de les noves Tecnologies de la Comunicació i la Informació, en una conjuntura on la societat necessita, més que mai i de manera imperiosa, recordar i aprofundir en valors oblidats.

Per tot això, respostes.cat, a partir d’ara, incidirà i posarà especial èmfasi en qüestions relacionades amb aquells col·lectius, persones i activitats que afronten el repte de demostrar que un altre model de vida és possible. En aquest sentit volem arribar a ser un referent divulgatiu en aquest caminar cap a un món millor.

Acabo dient que estic convencut que entre totes i tots, col·laboradors, lectors, amics i tots els col·lectius de gent de bona voluntat, ho aconseguirem, farem realitat el nostre somni de viure i gaudir en un món diferent a l’actual, un món més just.

Àdhuc dir, com és costum fer, que us convidem a viatjar amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑