Fer | Tribuna

Autisme – Trenquem el silenci amb la poesia

L’escriptora Marta Pérez Sierra ens parla en aquest article del Projecte ÀGATHA, nascut amb la idea de traspassar fronteres mentals i d’obrir el camí per conèixer què s’amaga a l’altre costat del mirall perquè, ben pensat, qui diu que aquesta banda és la bona? 

En Gabriel Maria Pérez, va sentir la necessitat personal de donar a conèixer el trastorn de l’autisme, que afecta a 60 de cada 10.000 nens i amb l’ajut de les persones que han posat en marxa aquest projecte, s’ha volgut  construir un pont ple de paraules. Paraules que són poesia, poesia que trenca el silenci, que il·lumina el camí. 

Els fons obtinguts seran cedits a associacions que treballin en suport de les persones amb autisme i les seves famílies.

S’han reunit en un llibre poemes dedicats a l’autisme de poetes de Catalunya i les Illes en un recull de qualitat que assoleixi reconeixement literari i social i sigui editat per a la seva distribució i venda. Els fons obtinguts seran cedits a associacions que treballin en suport de les persones amb autisme i les seves famílies.

Marta Pérez i Sierra>> 

A casa hi ha soroll de culleretes, un repicar dolç com de platerets, hem conegut l’Àgatha. Els grans parlem del projecte que duu el seu nom i ella, aliena o potser no, que crec que se sap protagonista, amb el vermell a les galtes i al jersei, inspecciona amb els seus ulls grans els llibres de la meva prestatgeria, acostumada com està als de casa seva, que el seu pare és escriptor, com tots els que ens hem engrescat a seguir aquest joc de trencar el silenci amb el seu nom. Parlem dels poemes, més de 230 rebuts, de les imatges d’en Pere Cabaret que il·lustra el llibre, de la petita nina blava que ens ha ofert la Daniela Violi, amb cada ungla pintada d’un color, tots els colors de l’inabastable món de l’Àgatha. Comentem el collage de l’Olga Xirinachs, ple de llum i de vida, com la d’ella. Ens meravellem de la portada d’en Miguel Gallardo.

Agraïm totes les col·laboracions, exemple de solidaritat i generositat. Vinga nois, cal que es noti que sabem escriure, diu un de nosaltres, estem tan contents de tot el que hem rebut, ens sentim tan petits al costat de tota la feina tan ben feta dels nostres col·laboradors, professionals que ens han cedit el més gran dels seus tresors, temps i treball seriós i ben fet, que ens manquen paraules per expressar-ho, que estem aquí concentrats a acabar el llibre que ben aviat veurà la llum gràcies a Viena Edicions, i no trobem els mots per dir gràcies.

Que lluny queda aquell dia d’estiu que l’Eduard Miró i jo, després d’una proposta d’en Gabriel M. Pérez, convocàrem una reunió amb en Víctor Panicello i en Miquel Àngel Lladó i posàrem nom a les nostres idees amb la intenció de construir un pont que ens acostés a les persones amb autisme, en aquesta mateixa casa, avui plena de soroll de culleretes.

Podeu saber-ne més del Projecte Àgatha a:

Facebook: https://www.facebook.com/projecte.agatha?fref=ts

http://www.martaperezsierra.com/projecte-agatha/

http://www.poesiamiro.cat/

http://yetibarna.blogspot.com.es/

 

One Response to Autisme – Trenquem el silenci amb la poesia

  1. Pingback: Respostes.cat | Marta Pérez i Sierra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑