Viure | Reportatge

Una editorial participativa i solidària, Otros Mundos

Redacció>>L’antologia ’20 relats de la fi del món’, publicada en català i en castellà, compta amb un pròleg del reconegut escriptor Jordi Sierra y Fabra i relats de diversos autors actuals: Albert Calls, Alena Pons, Anabel Botella,  Eduardo Hojman, Francesc Miralles, Gabriel García de Oro, Inés Macpherson, Isabel del Río, Javi Araguz, Joan Llensa, Jordi Cantavella, Luís García de Oro, Marcelo E. Mazzanti, Menut, Rocío Carmona, Silvia Adela Kohan, Sílvia Tarragó, Susana Vallejo, Teresa Roig i Víktor Valles.

L’antologia, publicada per l’Editorial participativa Otros Mundos, recull en conjunt una vintena d’històries apocalíptiques, en clau de fantasia i ciencia ficció i enceta un seguit de propostes que aposten per la cultura i la solidaritat.

’20 relats de la fi del món’ va presentar-se el passat Sant Jordi, però des d’aleshores que ha recorregut un bon camí que passa per la seva presència a les llibreries; a trobar-se a la venda des de la xarxa a través d’Amazon i a fer-se nombroses presentacions a llibreries i biblioteques, tant a Catalunya com a d’altres indrets de l’Estat.

En el pròleg de Jordi Sierra y Fabra, l’escriptor hi afirma: “Que vint autors escriguin vint relats sobre aquest tema em resulta apassionant, fins i tot  una mica estremidor. Vint ments calentes imaginant com acabarem. Jo mateix vaig fer…en un lloc anomenat terra ara fa més de 30 anys, i en la meva novel·la la raça humana havia hagut de marxar de la Terra a causa d’un conflicte nuclear. Vaig caure en la temptació, o en la trampa. Així que, quin escriptor no ha volgut donar la seva propia visió del tema, i més en temps apocalíptics com aquests?”.

I precisament, en aquest context de finals dels temps s’emmarquen la vintena d’històries antologades, que hi aporten la seva visió personal de l’Apocalipsi amb relats de caire fantàstic i de ciencia ficción, cadascun des del prisma personal i intransferible de cada autor que hi surt.

Otros Mundos és un projecte d’editorial participativa, impulsada per Isabel del Río. Per a l’elaboració dels seus llibres es compta amb el suport de molta gent que hi col·labora per fer-los realitat. Una part dels guanys es destina a obres socials, mentre una altra serveix per continuar impulsant projectes culturals.

De fet, el benefici obtingut en les edicions de les dues primeres antologies l’ha rebut Médicos Sin Fronteres. Entre les propostes que ara treballen a Otros Mundos hi ha passar els textos a la versió d’àudiollibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑