Saber | Secció Bertolt Brecht

Sílvia Tarragó: “Volia allunyar-me de la visió clàssica de les fades”

Redacció>>La nostra col·laboradora Sílvia Tarragó presenta aquest divendres, 7 de març, a les vuit del vespre, la seva saga juvenil Top Fairies a la llibreria índex de Vilassar de Mar. La jove escriptora Hypatia Pétriz, autora de la novel·la Diari d’H., és l’encarregada de presentar els dos volums, Somerset i Aurora Boreal que formen el cicle narratiu Top Fairies. Escola de Fades. Parlem amb Sílvia Tarragó per conèixer més detalls sobre aquestes dues novel·les que combinen màgia, moda i aventures.

Que hi trobarà el lector a Top Fairies?

La història d’una noia tímida i insegura que veu com la seva vida dóna un tomb quan entra en contacte amb un món que creia inexistent: el de les fades. A través de la seva experiència amb aquests éssers màgics, aprèn a valorar aspectes seus, tant físics com de caràcter, i en descobreix de nous. També comprova que les fades han evolucionat i que duen una vida en consonància amb els temps actuals.

Malgrat el que pugui semblar, no és ben bé una saga fantàstica…

L’acció es desenvolupa en el present i des d’un punt de vista creïble, real. Per això he incorporat elements de disciplines com l’aromateràpia o la botànica que m’ajuden a donar una explicació al fet de com obtenen els seus ‘poders’. Volia allunyar-me de la visió clàssica de les fades i situar-les en un context més versemblant. Tot i amb això, recupero anècdotes, llegendes i mites tradicionals.

L’aromateràpia i la botànica m’ajuden a explicar com les fades obtenen els seus ‘poders’

D’on li va venir aquesta idea de ‘fades-models’?

Un cop que vaig tenir clar que volia escriure una història sobre com les fades s’han adaptat als nostres temps, se’m va ocórrer que un àmbit com el de la moda podia encobrir-les molt bé. Les fades es mostren com dones joves i amb una aparença agradable, com les models, però, a més, tenen un gran coneixement de la natura que els hi permet crear tot tipus de cosmètics. Això, juntament amb el joc que dóna que puguin vestir-se evocant móns de fantasia, em va permetre recrear un entorn màgic.

Per la temàtica i l’aparença dels llibres sembla que aquests s’adrecen a un lector molt jove. Quina és l’edat recomanada per llegir-los?

Tenint en compte l’argument, el llenguatge i el ritme de la història, són llibres que es poden llegir a partir d’uns 12 anys. Però, com passa amb totes les lectures, el més decisiu a l’hora de triar un llibre és que la temàtica ens atragui.

Als dos llibres s’hi troben llegendes i contes, però, també, referències a fets històrics dels llocs on transcorre l’acció com ara Glastonbury o Lapònia, s’ha hagut de documentar molt?

Moltíssim. A més, a mida que anava buscant informació apareixien noves històries o aspectes que em cridaven l’atenció i que no podia evitar incloure. El mateix em va passar amb les ciutats o cultures, sempre descobria alguna cosa que havia de rescatar per compartir-la amb els lectors. El que sí he intentat és fer-ho amb pinzellades per tal de no carregar el relat.

Recupero les Dones d’Aigua, el Montseny, Collserola i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. També, el bar barceloní de ‘El Bosc de les Fades’

Tot i que la protagonista viatja força, no es descuida dels éssers màgics de casa…

Doncs no. Al primer llibre li vaig donar un enfocament més clàssic situant gran part de l’acció al poble de Glastonbury, ja que es diu que aquí hi havia hagut l’illa d’Avalon on, segons la mitologia celta, hi vivia la reina de les fades Morgana amb vuit reines fades més. A la segona novel·la, en canvi, vaig aprofitar que l’Èlia, la protagonista, és de Barcelona per recuperar la figura de les Dones d’Aigua, i la part màgica d’indrets com el Montseny, Collserola o el Parc Natural del Montnegre i el Corredor, concretament el lloc on s’aixeca el dolmen de la Pedra Gentil. I, per suposat, no podia faltar una trobada al suggerent bar barceloní de ‘El Bosc de les Fades’.

Hi haurà un tercer volum?

Molts lectors me’l demanen, la qual cosa em fa pensar que és possible. Malgrat que tant la primera com la segona novel·la tenen un final tancat i la història principal es resol, és cert que hi ha trames que queden interrompudes. Caldrà esperar doncs per veure quin camí prenen les fades…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑