Ser | Tribuna

Respostes impulsa un llibre a través del micromecenatge

La revista digital www.respostes.cat està preparant un llibre d’assaig que vol promoure a través del micromecenatge del segell Quorum Llibres. Porta el títol, de moment provisional, Les respostes del segle XXI

El treball inclourà, en la línia de la publicació digital dirigida per Josep Oriol Jorba, entrevistes a nombroses persones d’àmbits molt diversos i reportatges especialment centrats en l’economia social, tot plegat per donar ‘respostes’ als nous temps que estem vivint. L’alimentació, l’ètica, el medi ambient, la sostenibilitat, una economia al servei de les persones… Qui som?, d’on venim?, i cap a on anem? Tot, amb les claus més actuals. Les ‘respostes’ que reclama la societat’.

Es pot donar suport a aquest projecte entrant a la pàgina web  www.quorumllibres.cat i deixant el correu dins la secció Subscrició anticipada

De moment, es pot donar suport a aquest projecte entrant al web www.quorumllibres.cat i deixant el correu dins la secció Subscrició anticipada. Tothom que ho faci rebrà informació d’aquest projecte i de com pots donar suport a l’aparició del llibre, a través del micromecenatge.

Respostes

Editar amb els lector

El nou segell editorial es va posar en marxa el passat divendres 17 d’octubre amb dos primers projectes en període de prova i gradualment anirà incorporant noves propostes que ja estan en llista d’espera. Quorum Llibres forma part de 9 Grup Editorial.

Quorum Llibres és una plataforma editorial que publicarà a través del crowdfunding (micromecenatge). Des del seu web www.quorumllibres.cat i també a  traves de les xarxes digitals (Facebook i Twitter) proposarà periòdicament projectes de llibres, als quals es podrà donar suport i ajudar a fer-los viables en edició impresa perquè arribin al lectors.

Micromecenatge. Editar amb els lectors

A través d’aquest espai del web es podrà donar suport adquirint llibres a través de crowdfunding. A cada projecte que es trobarà al web es donarà tota la informació i es permetrà interactuar amb l’autor, impulsant la seva obra solament reservant-ne exemplars. Si al final del procés de crowdfunding s’obté el resultat mínim plantejat, el llibre es publicarà. A més, les persones que l’hauran reservat el rebran per correu a casa seva. D’altra banda, però, també podran adquirir-se a les llibreries.

Una moneda pròpia i premis

El sistema de micromecenatge de www.quorumllibres.cat compta amb una moneda pròpia, els quorums. Així, 1 quorum equival a un llibre reservat. Hi haurà, també, diversos formats amb obsequis per donar suport als projectes i contribuir a impulsar les edicions dels llibres.

Títols sempre a l’abast del lector a través de la botiga virtual

Un cop feta la tramesa per correu dels projectes que siguin viables a les persones que hagin reservat els llibres, tothom que vulgui podrà comprar exemplars sense límit de temps a través de la botiga virtual. D’aquesta manera, els llibres sempre estaran disponibles per a la seva adquisició online i per rebre’ls a través de correu postal.

Tres col·leccions de llibres

Quorum Llibres compta amb tres col·leccions: Poesia, Narrativa i No-ficció. A la pàgina de Facebook del segell editorial es poden veure simulacions gràfiques de com seran.

La Subscripció anticipada per impulsar projectes

El web també compta amb l’espai de Subscripció anticipada. S’hi dóna a conèixer la proposta dels autors durant un temps indeterminat. Només es demana a les persones que hi estiguin interessades que deixin el seu nom i el seu correu de contacte. Finalment, quan va endavant el procés de micromecenatge del projecte al mateix web, se’ls comunica a totes les persones que s’han mostrat interessades per correu electrònic. És un espai previ al micromecenatge i està pensat per buscar suport per a projectes de llibres a llarg termini.

Acords amb editorials associades

Quorum Llibres s’associarà amb d’altres editorials per poder impulsar propostes de micromecenatge que finalment es publiquin amb el segell d’aquestes. Quan es faci aquesta col·laboració, però, anirà clarament indicat en cada projecte.

Una comunitat digital oberta a les idees

A través del web de Quorum Llibres, i molt especialment de les xarxes socials, es mantindrà viva una comunitat digital amb els nostres autors i lectors. Hi haurà notícies sobre els llibres que publiquen i els seus creadors, textos inèdits, obsequis, propostes culturals, concursos i d’altres promocions. Segueix-nos!

La poesia de Salvador Riera, primer projecte de micromecenatge

Imagen1L’essència del nus, primer recull de poemes de Salvador Riera, dóna el tret de sortida als projectes de micromecenatge. És un poemari de lluita. La lluita contra els nusos gordians que ens lliguen a les nostres mancances. Les paraules i les fotografies s’entortolliguen en cada poema per intentar desfer-ne el nus. Els poemes proposen camins de sortida perquè cada lector pugui nuar i desnuar el seu propi vers. Seguint les dicotomies clàssiques del bé-mal i de l’amor-dolor, l’autor basteix un poemari intimista que insinua diversos eixos temàtics. És un recull que va i ve entre la duresa i la suavitat, però que sempre té el referent en la tendresa.

Salvador Riera (Terrassa, 1959). Viu a Mataró. Enginyer, retirat des de 2010 per la malaltia de Parkinson. Aquesta circumstància, però, va ser el desencadenant que va fer brollar les seves inquietuds artístiques, fins aleshores arraulides, que s’han expressat mitjançant la poesia i la fotografia. Ha complementat la seva formació artística fent tres cursos de poesia de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, o seguint diferents cursos d’especialització fotogràfica de la mà de fotògrafs com Joan Safont, Anna Aluart o Sergio Ruíz. Té obra publicada en diferents recopilatoris i ha rebut diversos premis, tant de poesia com de fotografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑