Els films essencials | Reportatge

‘Lejos del mundanal ruido’ de Thomas Vinterberg: passions camperoles

Una crítica de Joan Millaret Valls

Joan Millaret Valls>>Nova adaptació cinematogràfica del clàssic literari del britànic Thomas Hardy Lejos del mundanal ruido, publicat l’any 1874, a càrrec del cineasta danès Thomas Vinterberg amb un metratge més escurçat i amb menys rusticitat que la coneguda versió precedent, Lejos del mundanal ruido (1967), del britànic John Schlesinger amb l’actriu Julie Christie i els actors Alan Bates, Terence Stamp i Peter Finch.

Melodrama rural anglès del XIX protagonitzat per una dona forta i coratjosa que vol tirar endavant la seva granja enmig d’una societat conservadora i masculina mentre es veu rodejada per tres pretendents.

Aquest melodrama rural anglès del XIX està protagonitzat per una dona forta i coratjosa que vol tirar endavant la seva granja enmig d’una societat conservadora i masculina mentre es veu rodejada per tres pretendents en diferents moments. Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) és un model de dona jove moderna i independent que no es vol lligar a cap home, refusant la proposta matrimonial del seu veí ramader Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts). L’atzar farà que Bathseba hereti una gran extensió agrícola convertint-se en una rica propietària mentre Gabriel perdrà la seva terra quan el seu ramat de xais s’estimbi per un penya-segat.

Lejos-del-mundanal-ruidoPerò el destí torna a ajuntar Bathsheba i Gabriel ja que aquest darrer trobarà feina com a capatàs en l’explotació agrícola d’ella. Entre ells preval la distància social entre amo i servent encara que sempre existeix un corrent de simpatia i complicitat gràcies a l’extrema fidelitat i professionalitat de Gabriel. Mentrestant Bathsheba és festejada reiteradament per un ric propietari madur i solter, William Boldwood (Michael Sheen), però ella caurà rendida als encants d’un seductor militar, Frank Troy (Tom Sturridge) –anteriorment promès amb una noia del poble ara desgraciada- tot i perjurar-se que mai es deixaria entabanar per les irracionals pulsions amoroses.

Un atractiu film que compta amb esplèndides interpretacions dels protagonistes principals en què destaca la menuda i tossuda Carey Mulligan.

Aquest melodrama complex, turmentat, tràgic i romàntic dirigit amb solvència i discreció, encara que mancat de certa rauxa, per un director forà com Vinterberg que aconsegueix capbussar-se en l’isolat camp anglès lluny del brogit del món sense prendre mal. Un atractiu film que compta amb esplèndides interpretacions dels protagonistes principals en què destaca la menuda i tossuda Carey Mulligan, enredada també en una espessa teranyina de sentiments contraposats, així com el fornit i vulnerable Matthias Schoenaerts, el lleial servidor enamorat secretament d’ella que aconsegueix transmetre tot el cabal subterrani de desig i amor incontenible amb una tendre mirada.

Crítica publicada a www.cinemacatala.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑