Viure | Reportatge

La saga juvenil ‘Top Fairies’ porta el llegendari de les fades als nostres dies

L’escriptora Sílvia Tarragó ha publicat aquest novembre dues novel·les per a joves dins una nova col·lecció de l’editorial Edebé, que porta el títol genèric de Top Fairies, Escola de fades. Es tracta de dos volums en els que l’autora dóna una nova visió d’aquests éssers màgics i ho fa des d’una perspectiva actual i realista.

El primer llibre, Somerset, explica com l’Èlia, la protagonista, s’embolica en una aventura que la du lluny de casa i que l’ajudarà a descobrir la seva essència màgica. En aquesta primera novel·la, que es situa a la regió on segons la llegenda es trobava la mítica illa d’Avalon, es mostra com les fades amaguen la seva  existència dins el món de la moda on poden desenvolupar els seus coneixements de salut i de bellesa. Amb aquest rerafons, es recuperen mites, anècdotes i fets relacionats amb l’univers feèric com les llegendes artúriques o el cas de les suposades fotografies de fades que va tenir lloc a començaments del segle passat.

Al segon llibre, Aurora Boreal, l’Èlia continua la seva formació com a fada, malgrat els dubtes i les pors que arrossega com a conseqüència de la experiència viscuda a Anglaterra on ha hagut de passar per diversos mals tràngols. No obstant això, després d’unes primeres proves a llocs màgics de Catalunya, viatja fins a la Lapònia Finlandesa on pren contacte amb la cultura dels samis, el poble que habita aquelles terres.

Així, a través d’una trama actual i plena d’aventures, l’autora aconsegueix apropar el món de les fades al lector des dels vessants mitològic, literari i folklòric. Recupera mites vinculats als llocs on es desenvolupa l’acció i els incorpora hàbilment a l’argument. A banda de Glastonbury, ciutat vinculada tant al misticisme com al cristianisme per la seva història, el Montseny i la seva àrea propera es perfila també com un indret fabulós. Les dones d’aigua o la pedra gentil són alguns dels elements fantàstics que apareixen en aquestes novel·les que ens mostren la cara més moderna de las fades.

La presentació dels dos volums tindrà lloc el proper divendres, 13 de desembre, a les set de la tarda a Casa del Llibre de Rambla Catalunya. L’acte serà presentat per l’escriptor Francesc Miralles i comptarà amb l’actuació del grup musical Nikosia que interpretarà el tema  Rock Fairies, una cançó inspirada en els dos llibres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑