Ser | Tribuna

Conferència: “El desordre financer (II): la batalla contra el frau fiscal”

Justícia i Pau>>A Espanya el frau fiscal es quantifica en prop de 80.000 milions d’euros, realitzat majoritàriament per grans fortunes, corporacions i empreses, encara que també, en una altra escala, part de la ciutadania. A Catalunya la xifra es mou entorn dels 16.000 milions d’euros. Dia a dia ens arriben més notícies de frau i corrupció. Alhora la lluita contra els paradisos fiscals es troba en un punt mort, sense voluntat política real d’avançar en el camí d’aprovar propostes com la de la famosa Taxa Tobin.

L’evasió d’impostos és una xacra que impedeix poder tenir un bon finançament del nostre Estat del Benestar i cobrir així els drets socials dels ciutadans. Quina és la realitat del frau fiscal a casa nostra? Què s’està fent per a combatre’l? En quin punt es troba la lluita contra els paradisos fiscals? Com podem actual legalment contra el frau i la corrupció?

Ponents:

· Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció i exfiscal en cap de l’Audiència Provincial de Barcelona.
· Miguel Àngel Mayo, tècnic d’Hisenda, coordinador a Catalunya del Sindicat GESTHA i membre de la Plataforma per una fiscalitat més justa.

Podeu seguir l’acte en directe per internet a: http://www.cristianismeijusticia.net/en-directe i comentar a les xarxes amb el hashtag #FiscalitatDDHH

Data: dilluns, 3 de març


Hora: 19 h


Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de LLúria 13, Barcelona)

Aquesta taula rodona forma part del cicle de conferències “Els Dilluns dels Drets Humans”, organitzat per Justícia i Pau, i Cristianisme i Justícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑