Ser | Reportatge

El D’A 2016 premia “Oleg y las raras artes” d’Andrés Duque

´'Oleg y las raras artes'.

Joan Millaret Valls >> El jurat oficial del Festival de Cinema d’Autor de Barcelona-D’A 2016, format per l’actriu Natalia de Molina, la directora de Capricci Espanya, Diana Santamaria, i el director de cinema Matías Piñeiro, van atorgar el Premi Talents D’A 2016 al millor director al documentalista veneçolà resident a Barcelona Andrés Duque pel seu treball “Oleg y las raras artes”.

Es tracta d’un esplèndid film a remolc d’un personatge tan fascinant com és el músic rus Oleg Karavaitxuk, l’únic que té accés al piano del vell tsar, custodiat a l’Hermitage a Moscou. Aquest  jurat va donar també una menció especial a la insòlita pel·lícula “John From” del portuguès João Nicolau tot subratllant “la seva aposta per una ficció original, vibrant i alliberadora”.

‘Baden Baden’.

D’altra banda, el Premi de la Crítica, concedit per un jurat de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics), va reconèixer com a millor pel·lícula “Baden Baden” de la cineasta francesa Rachel Lang. A més, aquest jurat va entregar una menció especial a “Oleg y las raras artes” per “aconseguir el retrat fidel del protagonista sense perdre la mirada autoral”.

I pel que fa al Premi del Públic, atorgat gràcies als vots dels espectadors que han assistit a les sessions del festival, aquest va recaure en la pel·lícula japonesa de cinc hores de durada Happy Hour” de Ryusuke Hamaguchi.

‘Happy Hour’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑