Ser | Reportatge

‘Sa i català’ ens acosta als productes més genuïns de Catalunya

La publicació, editada per Ara Llibres i prologada per la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, que reivindica el gran paper que fan els mercats locals, recull un ampli ventall d’aliments que només es poden trobar en l’àmbit català acompanyats d’informació sobre les seves característiques, propietats, anècdotes, curiositats i una proposta senzilla de com cuinar-los

DSC_0032Sa i català és un llibre escrit en clau de divulgació que  s’adreça a un públic majoritari amb l’objectiu de difondre i projectar tant la informació dels productes de la terra, com el treball d’institucions i sector privat per acostar-los a tothom.

La selecció de productes ha anat a càrrec de l’escriptor i periodista Albert Calls qui, segons explica al seu bloc (albertcalls.blogspot.com.es) ha comptat amb la col·laboració de diverses persones vinculades amb la gastronomia, la salut i  la pagesia per tal d’oferir una informació que aplegui tots els àmbits relacionats amb els aliments. En paraules de Calls, precisament, el llibre és “un homenatge a les institucions, persones, col·lectius i entitats que aposten pel productes de la terra”.

‘Sa i català’ és un homenatge a les institucions, persones, col·lectius i entitats que aposten pel productes de la terra

Verdures i hortalisses, com la ceba de Figueres i l’albergínia bonica; fruites i fruites seques, com la poma de Lleida i l’avellana de Reus; llegums i arrossos, com la mongeta del ganxet i l’arròs de Pals; carns i peixos, com el gall del Penedès i la gamba de Palamós són alguns dels molts aliments ‘made in Catalonia’ que es troben al llibre. Més de cent pàgines que donen tots els detalls sobre els seus orígens, el seu hàbitat natural, les seves propietats per a la salut, curiositats i anècdotes.

A banda de tota aquesta informació, també s’hi inclouen receptes per preparar àpats deliciosos i saludables: des d’una crema de nyàmera o una coca de recapte amb pebrot de la Riera, fins a uns llagostins al cava o un fricandó de vedella.

IMAG0121Albert Calls (Cabrera de Mar, 1966) és periodista en diversos mitjans de premsa comarcal des de fa més de 25 anys. Va treballar com a responsable de cultura a El Punt (edició Maresme) i ha fet de corresponsal pels diaris Avui i Ara. Durant 14 anys va ser un dels impulsors de la llibreria Proa Premià,a Premià de Mar. També ha participat i col·laborat en la creació de petites editorials. Vinculat a l’associacionisme literari, com a escriptor ha publicat llibres de poesia, narrativa i divulgació. Entre els seus treballs més recents, el llibre El Masnou Blauverd o la minisèrie per a la televisió local m1tv Nosaltres, els maresmencs. És col·laborador de Respostes.

Més informació en aquest enllaç:  Sa i Català. Ara Llibres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to Top ↑